Mit tegyünk, vagy mit ne tegyünk, hogy az immunrendszerünk megfelelően működjön?

Egészséges életmód az immunrendszer védelmére. Gyakorlatilag erről szinte már mindent tudunk, csak mégis keveset teszünk. Jó próbálkozás, ha legalább nem nehezítjük az immunrendszer munkáját! Az immunrendszer nem más, mint szervezetünk tűzfala, védelem a külvilág káros hatásai ellen.

Ilyenek a baktériumok, vírusok, paraziták és allergén anyagok. Ha ez a védőrendszer kellően erős és távol tartja a támadókat, egészségesek vagyunk, ha a védelem meggyengül, megbetegszünk. Ilyen egyszerű a dolog! Amikor ez a védelem jól működik, gyakorlatilag észre sem vesszük a létezését, ám a csatatéren ilyenkor is állandó harc folyik, hiszen mindannyiunk szervezetében naponta keletkeznek rákos sejtek is.

Ha az immunrendszerünk kellően hatékony, akkor ezeket sikerül időben felismerni és elpusztítani.

Az immunrendszer elvileg egy önműködő, tőlünk gyakorlatilag független rendszer, amely pontosan tudja és teszi a dolgát. Persze, csak akkor, ha hagyjuk!De valóban hagyjuk, hogy immunrendszerünk normálisan működjön? Az egészségügyi statisztikák sajnos pontos választ adnak erre a kérdésre.


Hogyan érhetjük el, hogy az immunrendszerünk megfelelően működjön?

Legfontosabb talán a megfelelő életmód, amelynek főbb elemei:

- egészséges és változatos táplálkozás

- jó emésztés és tápanyag felszívódás

- rendszeres mozgás

- rendszeres salakanyag (bélsár) ürítés

- a stresszes helyzetek tudatos kezelése

- szeretetteljes emberi kapcsolatok

- örömteli szórakozás és minőségi pihenés

Ezek összessége vezethet el a test és lélek harmóniájához, amely nélkülözhetetlen alapfeltétele az immunrendszer tökéletes működésének!


Tiszteljük és csodáljuk eléggé azt a hihetetlen intelligenciával működő, elemző és önjavító szerkezetet, amely a szervezetünk? Gondoskodunk vajon róla úgy, ahogy ő gondoskodik rólunk?


Ahhoz, hogy a megfelelő kreativitással tudja elhárítani a testünkre leselkedő veszélyeket, amelyekből építkezni tud, szolgáltatnunk kell a feltételeket! Immunerősítés vitaminok, antioxidánsok segítségével.


Immunrendszer erősítők például:

- vitaminok és ásványi anyagok

- mikro- és makro-elemek

- antioxidánsok

- esszenciális aminosavak

- omega 3 zsírsavak

- megfelelő gyógynövények

- jó minőségű, megbízható forrásból származó, magas hatóanyag-tartalmú étrendkiegészítők


Fontos tudni, hogy az immunrendszer 70-80%-a vastagbélben található!

Ezért a vastagbél salaktalanítása és méregtelenítése életbevágóan fontos az immunrendszer hatásos működéséhez!

Mivel a vastagbél redős szerkezetű, kialakulhatnak divertikulumok (kiöblösödések), amelyekben felhalmozódhat a bélsár, ez megkövesedhet, egy része nem ürül ki néha hónapokig, évekig, és ez táptalajt szolgáltat a különféle rothasztó baktériumoknak, gombáknak (Candida) és egyéb parazitáknak.

Ezek az „élősködők” anyagcserét folytatnak a külvilággal, toxinokat termelhetnek, ezt nevezzük endotoxinoknak. Ezen toxiok visszaszívódhatnak a bélbolyhokon keresztül, egy állandó „önmérgezésben” tartva a szervezetet.

Sok esetben ennek tulajdoníthatóak a különféle allergiák és bőr-problémák is.

A különböző tisztítókúrák mellett gondosan megválasztott étrendkiegészítők is segíthetik a hatékony salaktalanítási (bélsár kiürülés) folyamatot!

Tízezreknek segített már!

https://www.everlife.hu/termek/salaktalanitas-meregtelenites-oxytarm