Hogyan függ a zsírszövetben lezajló gyulladásoktól és az enzimhiánytól a túlsúly, és miért nem működik a zsírbontás?
Ezer tünet, különféle betegség, és az elhízás mögött is egy valós ok rejlik, a gyulladások!
A túlsúlytól való megszabadulás nem csak esztétikai szempontok szerint megfontolandó!
 Tudtad, hogy minél több zsírpárna van rajtad, annál több gyulladás 
zajlik a szervezetedben? Míg gyulladások zajlanak a zsírszövetekben 
nagyon nehéz a zsírbontás és a zsírégetés ezáltal szabotálva van. Tehát a
 tornától elvárt fogyás mértéke elmarad.
A
 metabolikus elhízás főleg hasi, azaz zsigeri zsírokat halmoz fel. 
Nőknél a 80 cm, férfiaknál a 94 centiméteres derékbőség már intő jel!
 
A
 zsírszövetekben lezajló lassú, krónikus gyulladások vezetnek 
metabolikus szindrómához, a zsíranyagcsere problémákhoz, inzulin 
rezisztenciához, II-es típusú 
cukorbetegséghez, az erek roncsolódásához, valamint a szív- és 
érrendszeri 
problémákhoz is! 
Az alma típusú elhízás, amire jellemző a hasi zsírok vagy zsigeri, azaz viszcerális zsírok, azért veszélyesek, mert körülveszik a belső szerveket is, a beleket, szívet, májat stb. Ez a körülmény jelentősen rontja a normál működésüket.
A szervezet a citokineknek nevezett jelző 
molekulákkal hozzák gyulladásba a zsírsejteket. A szervezet így próbálja megvédeni a belső szerveinket is az elhájasodástól.
  
Az immunrendszer a makrofágokat (falósejteket)  a zsírsejtekbe küldi, 
hogy bekebelezzék a gyulladásban elpusztult zsírsejteket. Ebbe a folyamatba maguk a falósejtek is belepusztulnak. Az elpusztult falósejtek viszont csak bizonyos fehérjebontó enzimek mellett tudnak lebomlani, és kiürülni a zsírsejtekből. 
A Bromelain (ananász hatóanyaga) és a Papain (papaya gyümölcs hatóanyaga) is ilyen fehérjebontó növényi enzimek!
Mindaddig, ameddig nem tudnak kiürülni a gyulladásokat okozó, elhalt  falósejtek is a zsírszövetből, addig az gyulladásban marad, és nem tud normál módon működni a zsírbontás folyamata sem. Így zárul be az ördögi kör.
Tehát a sikeres zsírbontás első lépése, hogy tudatosan csökkentsük a zsírszövetekben zajló gyulladásokat. Ehhez életmódváltás is szükséges, ahol nagyobb szerepe van az étkezésnek, mint a mozgásnak! 
A FEDBOND® Cell-Lite Enzimek
 szakmai fejlesztés, OGYÉI notifikált étrend-kiegészítő, szerepel a 
gyógyszertárak által is megrendelhető biztonságos listán. A gyártó 
MÉKISZ tag.
Az étkezés során legerősebb gyulladást növelő tényezők a cukor, a glutén, a tehéntejben lévő A1- béta kazein, és a rengeteg mesterséges étel adalékanyag, illetve az Omega-6 olajok, illetve az abban való sütés!
Első az egészség, de, ha az esztétikai szempontok is fontosak, ne
 feledjük, a cellulit, azaz a narancsbőr sem más, mint a gyulladt 
zsírszövethez egyenetlenül tapadó kötőszövet, innen a csúnya látvány is.
 
Tehát így már egyértelmű, hogy nem lehet csak külső kencéktől várni a 
narancsbőr megszüntetését, míg maga a kiváltó ok, a zsírszövetek 
gyulladásainak a csillapítása nincs kiküszöbölve.
Amennyiben gyulladásban van a zsírszövet, a zsírégetés nem a szokványos úton történik. Egyre nehezebb fogyni is. Normál esetben a lipoprotein lipáz bontja le a trigliceridet (vérzsírt). Ez maga a zsírbontás folyamata. Ez teszi lehetővé, hogy elkezdődhessen a zsírégetés. De ez is enzimtől függ. 
 Ezen enzimek hiányában azt tapasztaljuk, hogy tornával is csak pár dekát fogyunk, hiába minden küzdelem. 
Enzim nélkül a zsírbontás folyamata lehetetlenül el azzal, hogy nem tud kijutni a nagy zsír-molekula a zsírsejt falán keresztül. Ugyanis csak így válik alkalmassá a zsírégetésre, hogy kalória formájában hasznosulni tudjon a szervezet legkülönfélébb fizikai és szellemi működéseihez.
A zsírbontás nélkül nincs zsírégetés!
Tehát a zsírsejtekben lezajló gyulladások gyengítik az immunrendszert és obezitást, elhízást is okoznak.
Ezért van az, hogy a túlsúlyos emberek immunrendszere gyengébb, így kevésbé tudnak védekezni a negatív külső behatásokkal szemben is!

 
                                             
                   
                      