PROBIOLOGIQ ® Élőflóra

A vastagbél flórához nagyon hasonló tejsavbaktérium kultúra, folsav, inulin és B-vitamin komplex tartalmú, bélben oldódó étrend-kiegészítő kapszula.

A vastagbél flórától nagy mértékben függ a vastagbélfalának épsége és egészséges működése. A vastagbéltől függ az immunrendszerünk 70-80%-a, és az anyagcserénk is. Sőt, többek között a hízásra való hajlam egyik oka is a bélflóra egyensúlyának a felborulása. A MIKROBIOTA összetételének eltolódása olyan baktériumtörzsek irányába, amelyek endo- és biotoxinokat termelnek, sok esetben okoznak féláteresztő bélszindrómát és gyulladásokat is.

A gyulladások pedig metabolikus szindrómához és elhízáshoz vezetnek, mert nehezítik a zsírbontás és zsírégetés folyamatait még mozgás mellett is.

A vastagbélflóra (Mikrobiom) oly kényes egyensúlya gyakran felborul környezeti behatások, élelmiszer adalékanyagok, valamint gyógyszer mellékhatások miatt is! Ezért célszerű a vastagbélflóra újratelepítése, pótlása, és nem csak antibiotikus kúra után! Évente érdemes egy-két alkalommal ilyen 1-2 hónapos kúrát csinálni.

A FEDBOND PROBIOLOGIQ 40 milliárd/ nap, 7 baktérium törzs komplex receptúrája, ami ellenőrzött laboratóriumi tenyészetből, speciális kefir erjesztésből származik, és humán klinikai vizsgálatokkal rendelkezik!! Tartalmaz jótékony inulint, ami a bélflóra tápláléka, és az erős, jól működő immunrendszer szempontjából nagyon fontos folsavat, illetve a teljes B-vitamin komplexet az ajánlott napi adag 100%-ban!

Magyarország talán egyik legmagasabb számú - a jótékony vastagbélflórához nagyon hasonló- baktérium törzset tartalmazó készítménye, az epe- és gyomorsavnak ellenálló, a maximális hatás érdekében csak a bélben oldódó DR kapszulában.

9 900 Ft

Nézd meg, hogy mi a magyarázata annak, hogy egy rossz összetételű bélflóra elhízást okozhat!
Ajánlott adagolás: Napi 2x1 kapszula az étkezések előtt, bőséges (min. 3 dl) folyadékkal bevéve!


A PROBIOLOGIQ ÉLŐFLÓRA tartalmazza a 7 speciális baktérium törzsből álló AB-Kefir multitörzset, amely egy speciális erjesztéssel készült, és ellenőrzött laboratóriumi tenyésztésből származik. Ez fontos a baktériumok stabil és életképes DNS-e szempontjából!A receptúra dúsítva van vízben oldódó cikóriából származó inulinnal is, ez a jótékony bélflóra tápláléka, fontos az életben maradásához.

Továbbá tartalmaz a kiegyensúlyozott bélflórához és az immunrendszer normál működéséhez szükséges folsavat és B-vitamin komplexet is az ajánlott napi adag 100%-ban. Ezek postbiotikumként működnek az élőflóra hosszútávú megtapadását és megfelelő szaporodását segítve.A gyomorsavnak ellenálló kapszula révén az élőflóra valóban a megfelelő helyen, a vastagbélben fejti ki jótékony hatását.


A CHENG KUNG egyetem klinikáján, humán klinikai vizsgálatok 3 hetes tesztelése során a Synbiotech által, egyedi gyártási technológiával gyártott, AB-kefir 7 speciális törzséből álló, 40 milliárd CFU/nap adagjával folytattak le emésztés és gyomor panaszok esetében vizsgálatokat.


A tesztek bizonyították, hogy a komplex baktérium törzs jelentősen csökkentette a gázosodást, puffadást, hastájéki fájdalmat, hányást, hányingert és hasmenést.

A receptúra baktérium törzsei:

- nagyszerűen ellenállnak és túlélik a gyomorsavat és az epesav sóit is!

- erjedésének hatására átlagban 40%-kal nő a probiotikus koncentráció

- tárolása nem igényel hűtést, stabilitása van szobahőmérsékleten is!

Egyedi erjesztési technológiája megnövekedett hatóanyag potenciált és stabilitást eredményez

Gazdag posztbiotikumokban: beleértve a 28 aminosavat tartalmaz, amit az emberi test nem tud szintetizálni, ezért kívülről kell bevinni a szervezetbe, és tartalmaz több, mint 5% vízoldékony poliszacharidot is

7 multi-baktériumtörzs formulája: átalakítja a MIKROBIÓTÁT és növeli a jótékony baktériumok számát


AB-Kefir = A bélflórához nagyon hasonló tejsavbaktérium törzsek + posztbiotikumok

A vastagbélflóra pótlása azért fontos, mert sajnos egy folyamatosan csökkenő tendenciát mutat az évek múltával, és a megfelelő létszámuk jelentősen függ az életmódtól és a táplálkozástól is.


AB-Kefir Multitörzs összetétele:

Lactobacillus acidophilus LA1063 és a Bifidobacterium longum BL986 speciálisan az AB-Kefir receptúrára lettek formulázva.

+ 5 szimbiotikus hatású Kefir törzset tartalmaz.

- Lactobacillus paracasei LPC12

- Lactobacillusrhamnosus LRH10

- Lactobacillus fermentum LF26

- Streptococcus thermophilus ST30

- Lactobacillus helveticus LH43


Mit nevezünk posztbiotikumoknak és miért fontosak?

Olyan, probiotikus mikroorganizmusoktól származó, nem élő, bakteriális vagy metabolikus melléktermékeket, amelyeknek biológiai hatása van a gazdatestre.

Ilyen posztbiotikumok például:

  • SCFAS, a rövid láncú zsírsavak
  • Nutrienesek: B-vitaminok, aminosavak, organikus savak stb.,
  • AMP, antimikrobiális peptidek, amelyeknek természetes antibiotikus hatása elnyomja a kórokozókat
  • Aktív enzimek, amelyek segítik a rostok és a cellulóz emésztését stb.,
  • Hidrogén-peroxid, amely elfojtja a patogén baktériumok szaporodásátA PROBIOLOGIQ Élőflóra receptúrája a Folsav és a B-Vitamin komplex - az OGYÉI által előírt- napi adagjának 100%-át tartalmazza!

Összetevők: AB Kefir 1000®, Tejsavbaktérium kultúra (L. acidophilus, B. longum, L. fermentum, L. paracasei, L. rhamnosus, L. helveticus, Str. thermophilus), 200,0 mg/kapszula, 2x1010 CFU/kapszula (20 milliárd tejsavbaktérium /kapszula), inulin, hidroxi-propil-metil-cellulóz (kapszulahéj), maltodextrin, niacin, csomósodást gátló (zsírsavak magnézium sói, kolloid szilícium-dioxid), Ca-d-pantotenát, riboflavin, piridoxin-hidroklorid, tiamin-mononitrát, folsav, biotin, cianokobalamin.
Ajánlott adagolás: Napi 2x1 kapszula az étkezések előtt, bőséges (min. 3 dl) folyadékkal bevéve!


Az AB-Kefir az alábbi aminosavakat tartalmazza:

A BCAA típusú aminosavak segítik az izomnövekedést serkentő fehérjék szintézisét, csökkentik az izomfáradást, és energiaforrást szolgáltatnak a tornagyakorlatok során.

BCAA: 116,09 mg / 100 g

Teljes szabad aminosav: 1018,01 mg/ 100 g


Az AB-Kefir által tartalmazott összetevők:

  • A B1- , B2 –Vitaminok és a Folsav segítik az enzimek hatékonyságát a metabolizmus során
  • Az organikus savnak fontos szerepe van az anyagcsere komplex biokémiai folyamataiban
  • A vízoldékony poliszacharidok javítják a vastagbél védelem- gátat és az immunrendszer működését.


A FOLÁT részt vesz a normál aminosav-szintézisben, hozzájárul a normál vérképződéshez, homocisztein-anyagcseréhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, az immunrendszer megfelelő működéséhez, valamint szerepet játszik a normál sejtosztódásban is.

A B1 Vitamin (Tiamin) hozzájárul a szív megfelelő működéséhez, és a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz.

A B2 Vitamin (Riboflavin) hozzájárul a normál: nyálkahártya, látás, és bőr állapotához, a vas-anyagcseréhez, vörösvérsejtek normál állapotához, az idegrendszer működéshez, és a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

A B3 Vitamin (Niacin) hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, a normál pszichológiai funkciókhoz.

A B5 Vitamin (Pantoténsav) hozzájárul a szteroidhormonok, a D-vitamin és egyes ingerületátvivő anyagok normál szintéziséhez és anyagcseréjéhez, a normál mentális teljesítményhez, és energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz.

A B6 Vitamin (Piridoxin) részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban. Hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, a normál vörösvérsejt-képződéshez, az immunrendszer és az idegrendszer normál működéséhez, a normál pszichológiai funkciók fenntartásához, valamint a hormonális aktivitás szabályozásához.

A B7- Vitamin (Biotin) részt vesz a makrotápanyagok normál anyagcseréjében, hozzájárul a haj, a nyálkahártyák és a bőr normál állapotának fenntartásához.

A B12-Vitamin (Kobalamin): hozzájárul a normál homocisztein-anyagcseréhez, vörösvérsejt-képződéshez, az immunrendszer normál működéséhez, valamint szerepet játszik a sejtosztódásban.


FIGYELEM! A termék szedése nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot!
Minőségét megőrzi lásd a címke jobb oldalán!
Tárolás: Száraz, hűvös (15-25°C), fénytől védett helyen!
Figyelem! Gyermekek elől elzárva tartandó!


Ajánlott kiegészítő termékek:

FATBOND négyszeres kalória-gátló, prebiotikus hatású súlycsökkentő és elhizást megelőző orvostechnikia eszköz, CE1370 IIa

OXYTARM vastagbél salaktalanító

FEDBOND iSLIM DTX Májműködés - ZsíranyagcsereKiemelt termékek

IMMUN4U FORTE

7 900 Ft 2 900 Ft

OXYTARM ®

6 900 Ft

FATBOND®

9 900 Ft

Kosárba
Érdeklődöm